Snart dags för första AML-rapporteringen till Finansinspektionen

Den 31 mars är det deadline för den första periodiska rapporteringen till Finansinspektionen rörande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Den periodiska rapporteringen är ett nytt krav som infördes i augusti förra året och de inrapporterade uppgifterna kommer sedan ligga till grund för Finansinspektionens riskbedömning av sina tillsynsobjekt. Formuläret för inrapporteringen innehåller frågor som täcker samtliga institutstyper som omfattas av regelverket, det kan därför ibland vara otydligt vad enskilda företag ska fylla i under de olika fälten.

Inrapporteringen är nu öppen och Finansinspektionen har publicerat både formuläret samt ett ”frågor & svar”-dokument för ätt hjälpa företagen med rapporteringen.

All information finns på Finansinspektionens hemsida.

Har ni några frågor eller behöver stöd i rapporteringen eller andra delar av ert arbete för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism så tveka inte att höra av er till oss på FCG.

Let's connect

Snart dags för första AML-rapporteringen till Finansinspektionen Snart dags för första AML-rapporteringen till Finansinspektionen
I want an Advisense expert to contact me about:
Snart dags för första AML-rapporteringen till Finansinspektionen

By submitting, you consent to our privacy policy

Thank you for connecting with us

An error occurred, please try again later