FCG:s Associateprogram har startat

Den 10 augusti startade vi vårt nya Associateprogram. Många ambitiösa studenter sökte sig under våren till oss, och först med att bli antagna till programmet är Adam Granqvist, Dennis Lindholm, Jeanette Lundius, Louisa Alsterskär och Philip Wahlberg.

–  Under våren har vi bedrivit ett omfattande urvalsarbete där vi intervjuat och testat ett stort antal kandidater berättar Kristian Bentzer, Partner och Konsultchef på FCG. Vi har därför glädjande nog lyckats attrahera fem nya medarbetare med ganska skiftande profiler. Vilket känns extra bra då vi har en stor bredd av kunder som också efterfrågar många olika typer av tjänster.

Adam har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi med inriktning mot Risk Management från Umeå universitet. Dennis har en magisterexamen i statistik samt en kandidatexamen i nationalekonomi – båda från Uppsala universitet. Jeanette är jurist med examen från Lunds universitet och Louisa har examen från Affärsjuridiska programmet i Linköping. Philip är även han civilingenjör med inriktning mot Risk Management med examen från Umeå universitet.

Alla fem har utöver sina examina på olika sätt också inhämtat praktiska kunskaper som är viktiga i arbetet som konsult inom den finansiella sektorn.

–  Det är klart att om man som våra nya kollegor redan under studietiden intresserat sig för finansiella regelverk eller skrivit ex-jobb kopplat till vår bransch, så är det värdefullt när man börjar sin karriär som konsult på FCG säger Kristian och fortsätter: Att många av dem också har jobbat på institut är också ett stort plus. Det ger en grundläggande förståelse för hur exempelvis en bank eller ett försäkringsbolag arbetar vilket är mycket värt och visar även på ett intresse för branschen, vilket är A och O om man vill lyckas i sin karriär. Kristian avslutar med att konstatera: Det ska bli spännande att få ta del av alla dessa talangers utveckling och förhoppningsvis erbjuda en utmanande och trevlig arbetsmiljö!

Let's connect

FCG:s Associateprogram har startat FCG:s Associateprogram har startat
I want an Advisense expert to contact me about:
FCG:s Associateprogram har startat

By submitting, you consent to our privacy policy

Thank you for connecting with us

An error occurred, please try again later